Koele en warme kleuren

Het verschil tussen koele en warme kleuren ligt voornamelijk in de emoties en gevoelens die ze oproepen. Koele kleuren hebben over het algemeen een kalmerend en ontspannend effect, terwijl warme kleuren juist een stimulerend en opwekkend effect hebben.

Koele kleuren, zoals blauw, groen en paars, worden vaak geassocieerd met de natuurlijke elementen water en lucht. Ze hebben een rustgevend effect op de kijker en kunnen helpen om een gevoel van kalmte en sereniteit op te roepen. Koele kleuren worden vaak gebruikt in ruimtes waar ontspanning en rust gewenst zijn, zoals in slaapkamers, badkamers en spa’s of je beauty salon.

Warme kleuren, zoals rood, geel en oranje, worden vaak geassocieerd met de natuurlijke elementen vuur en zon. Ze hebben een energiek effect op de kijker en kunnen helpen om een gevoel van passie, opwinding en warmte op te roepen. Warme kleuren worden vaak gebruikt in ruimtes waar levendigheid en energie gewenst zijn, zoals in woonkamers, keukens en eetkamers of je wachtkamer.

Wist je dat Dmtbeauty kleurenwielen in 2 formaten beschikbaar stelt. Dit kleurenwiel helpt bij het mengen van kleuren en laat zien welke kleurencombinaties het beste bij elkaar passen. Het kleurenwiel is dubbelzijdig bedrukt en bestaat uit 3 schijven die gedraaid kunnen worden om de complementaire kleuren uit te leggen. 


Laat een opmerking achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alles
EYE(S) don't care!
"Who's the prettiest of them all?"
Butter Soft Lips