Dmtbeauty organische pigmenten. Wat zijn de voor- en nadelen?

Voordelen

 1. Kleurrijkheid:
  Organische pigmenten hebben de neiging om heldere, levendige kleuren te produceren die transparanter zijn dan anorganische pigmenten.
 2. Mengbaarheid:
  Organische pigmenten zijn over het algemeen gemakkelijker te mengen dan anorganische pigmenten, waardoor het gemakkelijker is om subtiele kleurgradaties te bereiken.
 3. Veelzijdigheid:
  Organische pigmenten kunnen worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen, waaronder kunst, textiel, inkt, cosmetica en voedsel.
 4. Beschikbaarheid:
  Er zijn veel organische pigmenten beschikbaar, waaronder natuurlijke pigmenten uit planten en synthetische pigmenten die in laboratoria worden geproduceerd.
 5. Niet-toxisch:
  In het algemeen zijn organische pigmenten niet-toxisch en veilig voor gebruik in cosmetica en voedselproducten.

Nadelen

 1. Lichtechtheid:
  Organische pigmenten hebben de neiging om minder lichtecht te zijn dan anorganische pigmenten. Dit betekent dat ze sneller kunnen vervagen of verkleuren wanneer ze worden blootgesteld aan zonlicht of andere lichtbronnen.
 2. Duurzaamheid:
  Organische pigmenten kunnen minder duurzaam zijn dan anorganische pigmenten. Ze kunnen bijvoorbeeld sneller afbreken of veranderen wanneer ze worden blootgesteld aan vocht of andere omgevingsfactoren.
 3. Veiligheid:
  Sommige organische pigmenten kunnen toxisch zijn voor mens en milieu. Bijvoorbeeld, bepaalde azo-kleurstoffen die in textiel- en voedingsmiddelen worden gebruikt, zijn bekend om allergische reacties en kunnen mogelijk kankerverwekkend zijn.
 4. Kosten:
  Sommige organische pigmenten kunnen duurder zijn dan anorganische pigmenten.

Wist je dat de pigmenten bij Dmtbeauty organische pigmenten zijn die Europees REACH goedgekeurd zijn? Ze voldoen aan de hoogste normen en worden geleverd door een erkende Duitse leverancier.


Laat een opmerking achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alles
EYE(S) don't care!
"Who's the prettiest of them all?"
Butter Soft Lips